Stappenplan

de Begeleiding & Kosten

 

Sessiedagen in de praktijk of online:

Donderdag & Vrijdag 

kosten per sessie van 45 min €50

Doorgaans duren sessies 60 min, dit wordt niet extra in rekening gebracht bij de klant, deze tijd is voor reflectie, voorbereiding, administratie, oudercontact of uitlopend kindercontacttijd.

Bij afwezigheid 24 uur van te voren afmelden i.v.m. voorbereiding van de sessies. ( bij niet tijdig afmelden worden sessies in rekening gebracht.)

(de sessies beelddenken hebben een eigen tarief)

Cognitieve trainingen kunnen alleen afgenomen worden als er een softwarelicentie wordt aangeschaft bij de leverancier, dit geld voor RYIQ, MYCQ, Acoustic Pioneer, Jungle Memory & CNSVS onderzoek deze zijn los van de begeleidingskosten voor coaching en training. 

Overige rekensoftware, online Kidsweek(BGLN) en spellingssoftware is bij de sessies inbegrepen. 

 

 1. Kennismakingsgesprek (Gratis)

  Tijdens dit gesprek wordt de hulpvraag in beeld gebracht en er wordt samen gekeken of dat wat Verwonder je Wijs te bieden heeft aansluit bij de behoefte. 

  Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend, er is alle ruimte voor vragen.
 2. Onderzoek en analyse

  Aan de hand van een CNSVS analyse of assessments voor een cognitieve training of Boom Toetsen wordt een plan van aanpak gemaakt. Dit kan ook aan de hand van eventueel al gedaan vooronderzoek door de klant bij een andere specialist of duidelijke gegevens van school. Voor we starten met een trainingstraject maken we samen afspraken wat de streefdoelen worden van het kind. We proberen die doelen zoveel mogelijk te benaderen, maar zijn daarbij afhankelijk van inzet van het kind en begeleiding van de ouder.

  Daarop volgend starten we de eerste trainingssessie. Tijdens de sessies wordt feedback gegeven op het proces, niet op het resultaat. 

  Houdt er rekening mee dat stimulerende cognitieve trainingsprogramma's apart van de sessie moeten worden ingekocht. 

 3. Sessietarief per 45 min á €50

  Sessies duren doorgaans 45-60 min

  De duur van de begeleidingsperiode verschilt per kind. In onderlinge afspraak met elkaar bekijken we wat nodig is en hoe lang de begeleiding zal plaatsvinden. Daar is van te voren niet altijd een duidelijke richtlijn voor. Ouders en coach bepalen samen wanneer de training voldoende is geweest en wanneer het kind weer op eigen kracht verder kan. 

  Beeindigen van de sessies gaat normaal gesproken in onderling overleg aan het einde van een maand. 

  Het werken met een training betekent dat kinderen thuis oefenen.  Hulp van een volwassene is daarbij een voorwaarde voor slagen. Online werken met Cognitie en leerprogramma's  monitor ik in de praktijk en geef het kind positieve feedback tijdens sessies op het harde werk dat thuis wordt geleverd.

  Verwonder je Wijs is ervan overtuigd dat als iedereen rondom een kind bij elkaar aansluit in inzichten/werkwijze/aanpak, dit het kind ten goede komt.

  Tarieven gewijzigd op 1 september 2023

  Voor overige vragen over de te nemen stappen of vragen over andere kosten van sessies of testen  kunt u met mij contact opnemen.  Procesplannen, testen, pre en post assessments worden apart gefactureerd. De prijzen van verschillende testen verschillen. Deze zijn op te vragen bij de praktijk.

  De cognitieprogramma's SMART, Jungle Memory, Acoustic Pioneer, MyCognition, Rekentuin, Taalzee, Words&Birds, Taalblobs, hebben allen een eigen tarief van deelname. Deze tarieven zijn op de praktijk in te zien. Kinderen mogen deelnemen aan de programma's waar ze het meest profijt van zullen hebben.

 

    Stuur een berichtje naar info@verwonderjewijs.nl

Denkt u er aan dat u op tijd afmeld!

Bij afwezigheid 24 uur van te voren afmelden i.v.m. voorbereiding van de sessies. Let op! Bij niet op tijd afmelden wordt een sessie in rekening gebracht.